top of page

Waarvoor kunt u bij Daniël Steffens terecht?

Alles! Heeft u vragen over de gezondheid van uw dier? Moet uw dier worden gesteriliseerd of gecastreerd of wil u juist een nestje pups? Wilt u informatie over de vaccinatie of ontworming? Een nieuwe pup, wat komt hierbij kijken? Vraagt u zich af welke voeding het best is voor uw dier? ...

Als goed uitgeruste eerstelijnspraktijk voor kleine huisdieren kunt u voor de meeste onderzoeken en ingrepen bij ons terecht. Indien er specialistische zorg nodig is, wordt u doorverwezen naar een collega dierenarts bekwaam in zijn/haar vakgebied.

Onze consultaties zijn enkel op afspraak. Dit om enkele redenen:

  • Geen lange wachttijden meer. U wordt geholpen op het door u afgesproken tijdstip.

  • U maakt een afspraak wanneer het voor U uitkomt.

  • Geen wachtzaal vol honden betekent minder stress voor uw dier.

  • Indien uw afspraak door een dringende oproep niet kan doorgaan, kan deze tijdig worden verzet zodat u niet onnodig hoeft te wachten.

  • De prijs voor een consultatie op afspraak verschilt niet van de prijs voor een consultatie tijdens een vast spreekuur.

Chirurgie

U kan bij ons terecht voor orthopedische chirurgie en ingrepen aan de weke delen. De meeste operaties worden verricht met een onderhuidse hechting, hierdoor hoeven er na de operatie geen hechtingen meer verwijderd te worden.

Anesthesie

De operaties worden verricht met behulp van veilige gasanesthesie en bewakingsapparatuur. Hierdoor kunnen we bij de minste afwijking van de vitale functies ingrijpen.

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming is vaak onmisbaar bij het stellen van een exacte diagnose, of het nu gaat om een orthopedisch probleem of bij inwendig onderzoek. Wij beschikken over zowel radiografische als echografische apparatuur. Endoscopie behoort ook tot de mogelijkheden.

Radiologie

Radiografisch onderzoek wordt meestal aangeraden bij botletsels en gewrichtsproblemen. 

Onze kliniek is in het bezit van moderne digitale RX-apparatuur, waarbij de beelden onmiddellijk ontwikkeld worden en tevens direct bekeken en geïnterpreteerd kunnen worden op het computerscherm. Zo is een snelle en accurate diagnose gewaarborgd.

Echografie

Voor letsels aan de weke delen van het dier, wordt een echografisch onderzoek ingesteld. Onderzoek naar inwendige ziekten, cardiologie, gynaecologie en orthopedie hebben enorm veel baat bij een echografisch onderzoek. Zo kan de oorzaak van buikpijn gevonden worden, bijkomende letsels bij botbreuken kunnen in kaart worden gebracht en bij het opsporen van bijvoorbeeld ovariumtumoren is echografie een must.

Inwendige ziekten

Klachten, gaande van neusvloei tot spoedgevallen zoals hevige buikpijn of acuut nierfalen, kunnen bij ons terecht. Heeft je dier last van jeuk, obesitas of verminderde eetlust? Ook voor deze kwalen staat onze praktijk paraat om naar een oplossing te zoeken.
Soms is het nodig om een bloed-, mest- of ander staal te nemen. Daarom werken wij samen met gespecialiseerde labo’s om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Endoscopie

Soms is het nodig om, met behulp van een flexibele camera, inwendig te gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is. Dit noemen we een endoscopie. Op deze manier kunnen maagzweren, luchtwegontstekingen en tumoren ontdekt worden en de juiste behandeling in werking gesteld worden. Ook stalen en biopten kunnen via deze weg genomen worden.

Tandheelkunde

Een slecht ruikende adem? Of heeft je hond of kat moeite met kauwen? Misschien is een probleem aan het gebit de oorzaak. Regelmatig een check-up laten doen van het gebit kan deze problemen oplossen en zelfs voorkomen.

Orthopedie

Een orthopedisch onderzoek bestaat meestal uit een klinisch onderzoek door het stellen van gerichte vragen, een inspectie van conformatie, stand, zwelling en/of atrofie en een bewegingsproef. Met andere woorden wordt het hele dier bekeken, gepalpeerd en onderzocht om een juist beeld te krijgen van het probleem. Indien nodig kunnen lokale verdovingen en medische beeldvorming ingezet worden, om dieper in te gaan op de zaak.
Zo nodig kan een operatie gedaan worden.

Spoedgevallen

Is uw dier aangereden, gewond geraakt of is er iets anders ernstig mis? U kan ons altijd bereiken, dag en nacht! Wij staan op elk moment van de dag klaar om u en uw geliefde huisdier uit de nood te helpen. Twijfel dus niet om ons te contacteren, want soms telt elke seconde!

bottom of page